pondelok, 11. februára 2013

Pu-erh.sk: Kabusé Daitsuin 2012

Ďalším skvostom z japonska je Kabusé Daitsuin, ktoré pochádza z dedinky Ohira, čo je v podstate úplne v paži pri mori, ale o to lepšie. Pre mňa je kabusé novinkou, lebo som ho nikdy predtým nepil. Kabusé je medzičlánok v japonských čajoch je to niečo medzi senchou a gyokurom. V podstate sa líši od gyokura iba kratším a slabším tienením.

Another japaneses tea is Kabusé Daitsuin, which came from Ohira village near sea coast. For me, kabusé was unknown kind of tea, I have never before drank it. Kabusé is in middle between sencha and gyokuro. It is not far away from gyokuro they are different in time and intensity of shield.   


Otvoril som už tradične malú obálku s 5g vzorkou a vysypal do zelenej 200ml vyhriatej kyusu. Ohurujúca sladká vôňa, ktorej bolo cítiť niečo netypické čo neviem úplne popísať.

I traditionally opened a small envelope with 5g sample and I put into a warmed up green kyusu with volume 200ml. The smell was unbelievable sweet and with something which I cannot describe.  


Najväčším trhákom bola chuť, ktorá bola asi najsladšia akú som kedy v Japoncoch či celkovo zelených čajoch cítil. Prvotné chute boli horskoť a kyslo-sladká. Po prehltnúti horkosť postupne púšťala jazyk a vystupovali príjemné ovocné tóny pripomínajúce jablko či hrozno. Na záver - na konci bolo cítiť už iba jemné kukuričné-hráškové tóny. Čaj je podľa mňa veľmi zaujímaví a netypický sladký.

The most interesting part was the taste which was so sweet and I had never tasted in any japs tea. The first taste were bitterness and acid-sweet. After I swallowed I was able to feel fruit tones like apple or grapes. At the end I felt just corn tones. I think that this tea is great and interesting with not typical sweet taste.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára