štvrtok, 7. februára 2013

Pu-erh.sk: Sencha Kaori

Dostáva sa predo mňa asi najvyspevovanejšia sencha z celej ponuky pu-erh.sk. Dostala prívlastky ako high-end alebo perfektný čaj, nuž uvidíme čo je na tom pravdy.

I had a chance to taste this sencha Kaori which is the most favorite from whole pu-erh.sk offer. I got a attributes like high-end or the perfect tea.


Jedná sa o jarný zber 2012 z oblasti Nunosawa  z prefektúry Shizuoka. Teda opäť od Mr. Katahiru a jedná sa o zmes štyroch druhov 30% Ó Iwase, 30% Meiryoku, 20% Yamanoibuki, 20% Saemidori. Vôňa svieže ovocná nasládla a veľmi príjmená. Listy v suchom stave sú ako už tradične tenké zelené ihličky.

It was collected in the spring of 2012 in  Nunosawa Shizuoka - Mr. Katahiru. Kaori is a blend of four different breeds 30% Ó Iwase, 30% Meiryoku, 20% Yamanoibuki, 20% Saemidori. The smell is fresh sweet fruity and very pleasant. The dry leafs looks like tiny green needles. 

 
Na jej prípravu som použil celú 5g vzorku na 200ml pri 60°C, ale poučený z minula som volil kratšie nálevy. Začal som 1:15 potom 0:30, 1:30 (+ 4 nálev 2 min). Chuť bola neskutočne komplexná, žiadna horkosť či trpkosť. Prelínali sa v nej sladká chuť čerstvej šťavnatej broskyne s kyslastou a vegetatívnou arómou. Nálev mal plnú žltú mútnu farbu. 

For preparation I use whole 5g sample on 200ml kyusu and temperature around 60°C, but I tied to used shorter time. I started at 1:15, then 0:30, 1:30 (+ 4th 2min). The taste was unbelievable complex, no bitterness and three aromas were overlapping: taste of fresh peach, acid and grassy. The infusion had full yellow color.


Musím uznať, že táto Sencha je zatiaľ najlepšia (ešte som nechutnal Ohiru) z celej ponuky pu-erh.sk. Táto sencha mala neuveriteľnú chuť, v ktorej neboli žiadne rušivé elementy.

I have to say that this a great tea, the best from whole pu-erh.sk offer (I had not tasted Ohira yet). It has a great taste where nothing was disturb.

3 komentáre:

  1. Paráda, táto Sencha je fakt explózia chutí. Ako vidím aj ty si spokojný :) Inak, pekné fotky robíš.

    Mimochodom /nechcem ťa poučovať/, ale všimol som si, že často používaš slovo vegetatívny (znamená spôsob nepohlavného množenia rastlín, alebo vegetatívne nervy). Asi máš na mysli vegetálne chuťové a čuchové zložky čaju (rastlinné, trávovité).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, no asi budeš prekvapený, ale ja tam presne takú chuť toho nepohlavného rozmnožovania naozaj cítim :) Ďakujem, toto je pre mňa novinka budem sa snažiť naučiť sa to.

      Odstrániť
  2. Souhlasím, první fotografie je opravdu povedená. V jednoduchém detailu je síla, parádní zachycení struktury čaje.

    OdpovedaťOdstrániť